Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 3/2017

uutiskirje-pskk-8-2016

Ratayhteys

Yrittäjä, tuo ideasi rohkeasti julki

Kankaanpään Nuorkauppakamari etsii yhteistyössä Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen kanssa innovatiivisia Tuottavia Ideoita Pohjois-Satakunnan alueelta. 

Tuottava Idea -kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha, ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä. Start-Up-sarjassa myös tuotteistamisvaiheessa olevat ideat hyväksytään.

Ehdotuksia paikallisista Tuottavista Ideoista otetaan vastaan 31.3. mennessä osoitteeseen [email protected] Kerro viestissä lyhyesti ehdottamasi Tuottava Idea ja omat yhteystietosi.


Geopark

Valmistustekniikan teemapäivä

Kaikille avoin tapahtuma järjestetään Sataedussa Kankaanpäässä perjantaina 7.4. klo 12–16. 

– Luentojen aiheina ovat muun muassa tuotannonohjausjärjestelmän valintaprosessi, lasertekniikkojen mahdollisuudet, teknologiakehityksen haasteet ja mahdollisuudet yrityksille. Sataedun, SAMKin, TTY:n ja Edupointin ständeillä pääsee tunnustelemaan yhteistyökuvioita sekä tutustumaan uusiin teknologioihin ja laitteistoihin. Demoja on tarjolla niin robotiikasta, konenäöstä kuin 3D-tulostuksestakin, T3K-hankkeen projektipäällikkö Leena Kallio kertoo.

Tapahtuma tukee PSKK:n koordinoiman T3K-hankkeen tavoitetta edistää yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä.

Päivän ohjelma ja ilmoittautumisohjeetGeopark

Geopark-alueen selvitystyö etenee 

UNESCOn Geopark-statusta hakevan Lauhanvuoren luontomatkailukohteen geologinen taustaselvitys laajenee alueen pääteemaan eli soihin tulevan kesän aikana. Loivapiirteisessä maastossa soistuminen on ollut laajamittainen ilmiö, joka alkoi pian jääkauden jälkeen.

– Geologian tutkimuskeskus ottaa alueelta näytteitä soistumisen eri vaiheiden olosuhteiden selvittämiseksi. Suoluonnon monimuotoisuuteen pureudutaan puolestaan Geopark-hankkeen osatoteuttajan Luonnonvarakeskuksen toimesta, Geopark-hankkeessa toimiva geologi Pasi Talvitie kertoo.

Lue aiheesta lisää

Lisätietoja:
projektipäällikkö Terttu Hermansson, [email protected], 040 6757 363
 
www.lauhanvuoriregion.fi
www.facebook.com/lauhanvuoriregion

Kuva: taustakartta Maanmittauslaitos


Geopark

Haussa satakuntalaisia menestystarinoita

Satakunnasta löytyy vuosittain paljon hyviä uusia ideoita. Mutta miten nuo ideat muutetaan kannattavaksi liiketoiminnaksi? 

– Järjestämme yrityksille tilaisuuksia ja työpajoja, joissa asiantuntijat neuvovat, miten yritykset voivat suojata, tuotteistaa ja markkinoida uusia palveluja ja tuotteitaan. Tilaisuudet toimivat myös kohtaamispaikkoina maaseudun yrittäjille. Tervetuloa mukaan toimintaan, innovaatiovalmentaja Marja Suonvieri Prizztech Oy:stä kehottaa.

Tilaisuudet ovat osa Satakunnan maaseutuinnovaatioista uuttaa liiketoimintaa -hanketta, jonka tavoitteena on edistää ideoiden ja keksintöjen synnyttämistä, kaupallistamista ja tuotteistamista Prizztech Oy:n ja PSKK:n toimialueella.

Lisätietoja

Logot

Vertaistukea

Oppaana kasvun tiellä

Karvialainen kuljetinjärjestelmiä valmistama Finn-Metacon Oy tähtää kansainvälisille markkinoille. T3K-kehittämishankkeessa mukana olo on tukenut Vesa Mustajärven matkaa yrityksen kärkimieheksi isänsä viitoittamalla tiellä.

– Käydyt yksilö- ja ryhmävalmennukset sekä tehdyt kehittämissuunnitelmat ovat opettaneet tarkastelemaan omaa liiketoimintaa sen kannattavuuden ja jatkuvuuden näkökulmasta, Vesa kertoo.

Lue koko juttu


Koulutuspaikkoja

Työpajoista tehoa verkkomarkkinointiin

to 6.4.2017 klo 12–20, Kankaanpään taidekoulu, SAMK, Paasikivenkatu 24

Näin laitat internetmarkkinoinnin käyntiin
Digitaalisen markkinoinnin perusteet: tärkeimmät sähköiset jakelukanavat ja niiden hyödyntäminen sekä kotisivujen seuranta.

Näin sinut löydetään netistä ja kauppa käy (klo 16)
Hakukonenäkyvyys ja verkkomyynnin tehostaminen. 


ti 23.5. klo 15–19, Kankaanpään taidekoulu, SAMK, Paasikivenkatu 24

Miten saan sosiaalisen median kautta kauppaa?
 
Tärkeimmät sosiaalisen median työkalut lyhyesti: Facebook, Twitter ja Instagram. Käytössä olevien kanavien hyödyntäminen ja uusien käyttöönotto. 

Ilmoittautumiset 29.3. mennessä: https://elomake.samk.fi/lomakkeet/6428/lomake.html

Digiharppaus matkailu- ja kivijalkayrittäjille -työpajojen järjestäjinä toimivat Sata matkaa maalle ja Kivijalka kuntoon -hanke.    
 

Logot


Kalenteri

Merkitse kalenteriisi myös nämä

Harkitsetko yrityksen myymistä tai ostamista?
Neuvonta- ja välitysapua yrityskauppoihin PSKK:n aamukahvi-infossa 20.3.

Sosiaalisen median jatkotyöpaja T3K-yrityksille 
PSKK:n tiloissa 30.3. järjestettävässä koulutuksessa keskitytään hakukoneoptimointiin sekä YouTubeen ja Instagramiin markkinoinnin välineinä.
Tutustu muihin T3K-hankkeen tarjoamiin kevään koulutuksiin.

Asiaa rahoitustukimuodoista maaseutumatkailuyrittäjille 
Euroja yhteistyöhön -iltapäivä Karviassa 11.4.

 

 
Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, ilmoitathan siitä meille, tästä.