Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 5/2017

uutiskirje-pskk-8-2016

Hyvinvointia työelämään

Onko työ yksinäistä puurtamista ilman vertaisverkostoja? Kaipaatko ammattiapua työhyvinvoinnin kehittämiseen? DIDIVE – Dialogia, digitalisaatiota ja verkostoyhteistyötä maaseutuyrittäjien työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden tueksi -hanke tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Satakunnasta hankkeeseen pääsee mukaan kuusi maaseutuyritystä. Nimellisellä maksulla yritys pääsee osallistumaan kaksivuotiseen, osin yrityskohtaisesti räätälöitävään kehittämisprosessiin. Yhteisiä kehittämisteemoja ovat vuorovaikutus yrityksissä ja yrittäjien vertaisverkostot sekä yksilön hyvinvoinnin kehittäminen digitaalisia sovelluksia hyödyntämällä.

Hae mukaan 28.5. mennessä: Mari Raukola, puh. 040 542 0456 tai [email protected]

Lisätietoa osallistumismaksusta ja hankkeen ohjelmasta  


Geopark

Haaveissa oma yritys?

Oletko harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä? Tulee kuulemaan, mitä neuvonta- ja tukipalveluita aloittavalle yrittäjälle on tarjolla. PSKK järjestää neuvotteluhuoneessaan kaikille avoimen infotilaisuuden keskiviikkona 7.6. klo 17.30–19.30.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ti 6.6. mennessä: Mari Raukola, puh. 040 542 0456 tai [email protected]    


Toisen pakkopulla on toisen unelmaduuni

Kankaanpäässä toimiva Esperi Koti Sinirinta on kehittänyt uudenlaisen työpalvelukonseptin. Konsepti tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden hyödyntää kehitysvammaisten osaamista ja löytää sitä kautta uusia toimintamalleja sekä tuottavuutta lisääviä ratkaisuja.  

– Kuka teillä täyttää astianpesukoneen, vaihtaa paristot laitteisiin, järjestää varaston tai lisää paperia tulostimeen? Yrittäjä saa kauttamme työelämän pienille päivittäisaskareille tekijän. Voimme toimia apuna tilapäisissä tai pidempi kestoisissa tehtävissä joko yksikkömme tiloissa tai yrittäjän luona. Työvalmentajamme tehtävänä on huolehtia, että kehitysvammainen suoriutuu tehtävistään eikä tarpeettomasti sido yrittäjän omia resursseja, työpalvelua tarjoavan Esperi Koti Sinirinnan yksikönpäällikkö Outi Kangasniemi kertoo.

Esperi Koti Sinirinta on Esperi Care Oy:n uusi, alkuvuodesta 2017 avautunut, kehitysvammaisten koti Kankaanpäässä. Sinirinta tarjoaa asumispalveluita sekä monipuolista työ- ja päivätoimintaa eri-ikäisille kehitysvammaisille. 

– Haluamme luoda kehitysvammaisille tasavertaisia mahdollisuuksia osallistua työelämään sekä tarjota onnistumisen kokemuksia. Yrittäjille tarjoutuu yhteistyön myötä hieno tapa kantaa osansa yhteiskuntavastuusta, Kangasniemi selvittää.

Lisätietoja:
Outi Kangasniemi, puh. 050 326 8049, [email protected]

Tiedote


Geopark

Geopark-statuksen saaminen edellyttää aktiivista verkostoitumista

Suomen Geopark-toimikunnalle ja kotimaisten Geopark-projektien edustajille esiteltiin geokohteita Hämeenkankaalla sekä Kauhanevan-Pohjankankaan ja Lauhanvuoren kansallispuistossa viikko sitten. Tapaamisessa saatiin arvokasta tietoa UNESCO Global Geopark -ohjelmasta ja sen toiminnasta Suomessa ja päästiin jakamaan kuulumisia valtakunnan muiden Geopark-toimijoiden kesken.

– Saimme tärkeää vahvistusta ja vinkkejä Geopark-statuksen hakuun valmistautumisessa. Lauhanvuori Region Geopark -alueen soiden monipuolisuus sai toimikunnalta tunnustusta, ja paikallisten yritysten palveluja kehuttiin vuolaasti. Meidän tulee kuitenkin panostaa erityisesti geologisen perinnön esiintuomiseen ja Geopark-teeman näkyvyyteen ennen statuksen hakuvaihetta, projektipäällikkö Terttu Hermansson kertoo saadusta palautteesta.

Geopark-toimikunta ja muut Geoparkit maailmalla toimivat jäsenyyttä hakevien Geopark-projektien tukena. 

 – Aktiivinen verkostoituminen konkareiden kanssa ja heiltä oppiminen on paitsi järkevää, myös statuksen saamisen edellytys, Hermansson toteaa.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Terttu Hermansson, [email protected], puh. 040 675 7363
Geologi Pasi Talvitie, [email protected], puh. 040 502 6573

Kuvassa: Geopark-toimikunta ja muut vieraat tutustumassa Kauhanevaan. Kuva: Terttu Hermansson. 

 


Geopark

Ehdota aihetta kandidaatintyölle 

Onko yrityksessäsi tarvetta pienelle selvitykselle tai kartoitukselle? Kandidaatintyö on hyvä tapa taustoittaa esimerkiksi alkavaa kehitystyötä. Kandivaiheen opiskelija tuo yritykseesi tuoreinta asiantuntemusta ja innovatiivisuutta. Seuraavat kandiryhmät alkavat syksyllä 2017.

Lisätietoa