Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 7/2017

Hennan kotihoitola on toteutunut yritysunelma

SINNIKÄS NUORI YRITTÄJÄ saavutti mitä halusi. Henna Lehtinen oli unelmoinut työstä kauneudenhoitoalalla jo peruskoulusta lähtien. Kahden muun tutkinnon suorittamisen jälkeen hän on viimein unelma-ammatissaan kosmetologiyrittäjänä.

Lue Hennan väylästä unelmaansa.

 


Poweria markkinointiin ja asiakkuuksien johtamiseen

YRITTÄJÄ! Olisivatko myynnin, markkinoinnin ja asiakkuuksien kehittäminen loppusyksysi agendalla? Satakunnan ELY-keskus käynnistää yhteistyössä Balentor Oy:n kanssa pk-yrityksille suunnatun kehitysohjelman. Sisältö kohdistetaan kullekin yrityksille tärkeisiin asioihin. Kokonaisuus sopii niin oman toiminnan kasvattamisen kuin mahdollisten pullonkaulojen ja tiukan tilanteen selättämisen tueksi. ELY rahoittaa 70 % yrityksen osallistumismaksusta.

Ohjelma käynnistyy 9.–10.11. Ilmoittautumisen takaraja on 27.10. 

Kehitysohjelman esite


Yrityskaupat lisääntyneet – PSKK apuna

POHJOIS-SATAKUNNAN Kehittämiskeskuksen yrityskauppa-asiakkaiden määrä on ollut selvässä nousussa muutaman viime vuoden aikana. Eläkeikään tulevia yrittäjiä sekä muita yrityksensä myymisestä kiinnostuneita yrittäjiä on selvästi enenevässä määrin. Yrityskauppa voi olla yrittäjälle mahdollisuus saada ansiota elämäntyöstään tai mahdollisuuden hakea uusia haasteita työelämässä.

Miten PSKK auttaa yrityskauppa-asioissa? Lue yrityskehittäjä Matti Arkon koko blogikirjoitus.


Geopark mukana syksyn luontotapahtumissa

SUOMEN LUONNON päivää vietetään 26.8. alueen kansallispuistoissa kuorolaulun ja liikunnallisten aktiviteettien merkeissä. Lauhanvuorella esiintyy Parkanon lapsikuoro, ja Suupohjan latu järjestää geologin kera opastetun maastopyöräretken. Kauhanevalla esiintyy Karvian naiskuoro, ja sinnekin haastetaan yleisöä saapumaan pyörällä. Katso tapahtumaesitteet.

Parkanossa vietetään Luonnon päivän kunniaksi Ihminen luonnossa -teemaviikkoa. Perjantaina 25.8. geoparkilaiset ovat mukana tuottamassa koululaisten rastitehtäviä ja järjestävät geologisen risteilyn Kaidoillavesillä.

Euroopan Geopark-verkosto järjestää seuraavan kansainvälisen Geopark-konferenssin Azoreilla 7.–9.9. Alueelta on kaksi esitystä ja yhteinen ständi Rokuan ja muiden Suomen Geopark-projektien kanssa. Geopark-teemalla esiinnytään myös HTHIC-konferenssissa Porissa 27.–29.9.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Terttu Hermansson[email protected], puh. 040 675 7363
Geologi Pasi Talvitie[email protected], puh. 040 502 6573

 


Yrityspalvelutoimijat Yyterissä – tule mukaan!

MITEN YRITYSPALVELUTOIMIJAT voivat auttaa yrittäjää? Tule Yyteriin kuulemaan aiheesta 31.8. klo 9–15. Satakunnan yrityspalvelutoimijoiden kehittämispäivillä mukana myös case-esimerkkeineen toimitusjohtajat Eeva Perttula HC Porin Ässät Oy:stä ja Jarmo Oksman Satamaito Oy:stä sekä Seikkailupuisto Huikeen yrittäjä Ekku Peltonen.

Päivän ohjelma

Ilmoittaudu 23.8. mennessä.

Mukana menossa ProAgria Länsi-Suomi/ProYritys, Satakunnan ELY-keskus, Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus, Rauman kaupunki, Prizztech Oy, Tekes, Finpro, Finnvera, Satakunnan Leader ryhmät, Satakunnan yrittäjät, pk- ja maaseutuyrityksiä palvelevat hankkeet.


Tilannetajulla parempia päätöksiä

– Tietoisuuden kehittämistä kannattaa harjoittaa jatkuvasti. Tietoisuus lisää kykyä havainnoida itseään, toisiaan ja ympäristöään. Ihmisten käyttäytymiseen vaikuttavat monet asiat, joten havainnointi on hyvin tärkeää, lukuisia johtoryhmiä sparrannut työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori ja KM Helena Åhman toteaa.

Ihmismielen asiantuntija Helena Åhman kävi luennoimassa toukokuussa Kankaanpääsalissa oman itsen ja ihmisten johtamisesta. Åhmanin mukaan esimerkiksi tilannetaju on johtajan ässä hiassa.

Lue, miten tilannetajusta saadaan työyhteisössä tehot irti?