Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 8/2017

Aito kiinnostus avaa uusia ovia

Pohjois-Satakunnan yrittäjille tarjotaan palvelua, jossa alueen elinvoimaisuuden eteen työtä tekevät asiantuntijat kutsuvat itsensä kylään jakamaan oppia. Kaupungin-/kunnanjohtajan mukana kiertävät ProAgrian asiantuntija Annina Luotonen, hankeneuvoja Leena Saloniemi Leader Pohjois-Satakunnasta ja yritysneuvoja Mari Raukola PSKK:lta.

– Olemme viimeisen vuoden aikana päässeet tutustumaan kymmeniin yrityksiin Jämijärvellä, Siikaisissa ja Kankaanpäässä. Yritysvierailut ovat hyvä tilaisuus vaihtaa kuulumisia paikallisten toimijoiden kanssa ja tunnustella heidän mahdollisia avuntarpeitaan liiketoiminnan kehittämisen suhteen. Elleivät vierailut ole heti suoranaisesti poikineet uusia kehittämishankkeita, ovat ne vähintään lisänneet tietoisuutta erilaista yritystukimuodoista, Mari Raukola kertoo.

Syksyn ja talven vierailut painottuvat Kankaanpään kylien pienyrittäjiin. Myös vierailut Siikaisissa ja Jämijärvellä jatkuvat. Vinkkaa rohkeasti yrittäjä, jonka luona haluaisit seurueen poikkeavan – tai kutsu kylään luoksesi: [email protected]     


Uusia näkökulmia projektijohtamiseen

Kaakkois- ja Pohjois-Satakunnan seutukuntien teollisille mikro- ja pk-yrityksille suunnattu T3K-kehittämishanke sai jatkoaikaa vuoden loppuun asti. Hankkeessa mukana olevien yritysten kasvua ja kansainvälistymistä on tuettu muun muassa monipuolisen koulutustarjonnan avulla.

Nyt tarjolla on kolme käytännönläheistä koulutuspäivää projektipäällikön saappaissa. Koulutus järjestetään PSKK:n tiloissa Kankaanpäässä 10. lokakuuta alkaen.

Ilmoittautumiset 22.9. mennessä: Leena Kallio, T3K-hankkeen projektipäällikkö, [email protected], p. 050 5260 382


Lisätietoja koulutuksesta


Kirjatut suunnitelmat jouduttava yrittäjäunelmaa

Yrityskehittäjä Matti Arkko kannustaa yrittäjyydestä kiinnostuneita puntaroimaan ideoitaan ensin verkossa. Lue Matin koko blogikirjoitus.    

 


Kestävää matkailua ja sähköisiä kauppapaikkoja

Geopark-alueiden matkailu nojaa kestävyyteen niin paikallistalouden kuin geologisen, luonnon ja kulttuuriperinnön arvostuksenkin näkökulmasta. Matkailijoille tarjotaan paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, alueen tuotteita sekä esitellään geo- ja luontokohteiden lisäksi paikallista kulttuuria ja elämäntapaa. Meillä on suuri potentiaali paikallisuuden tuotteistamisessa, ja siihen on nyt tarjolla työkaluja.

Geopark-alueella on käynnistymässä palvelujen tuotteistamiseen ja sähköisten kauppapaikkojen haltuunottoon valmentava hanke Suupohjan Leaderin hallinnoimana. Hanke koskee koko Geopark-valmistelualuetta, ja mukaan ovat tervetulleita kaikki kävijöille palveluja ja tuotteita tuottavat yrittäjät ja tapahtumanjärjestäjät. Mitä enemmän saadaan tarjontaa yhteen, sitä kiinnostavampi alueemme on matkailijan silmissä.


Lisätietoja

Projektipäällikkö Terttu Hermansson, [email protected], p. 040 6757 363
Geologi Pasi Talvitie, [email protected], p. 040 5026 573
www.lauhanvuoriregion.fi
https://www.facebook.com/lauhanvuoriregion/?fref=ts 

Kuva: Ryhmä Katikankanjonin uudella laavulla. Kuva: Mimmi Virtanen

 


Hankintalistalla robotti?

Sataedu tarjoaa yrityksille asiantuntija-apua tuotannon robotisointiin. Satakunnan ELY-keskuksen rahoittamaan Automaatiolla tulosta -hankkeeseen pääsee mukaan 10–15 yritystä. Automaatio-osaamista tuetaan kullekin yritykselle sopivimmilla tavoilla. Koulutus koostuu lähipäivistä, seminaareista ja vierailuista. Sataedun Kankaanpään toimipaikan uusi Yaskawa-tuotantorobotti toimii esimerkkinä automaatioalan kehityksestä.

Koulutusohjelmainfoa ja hinnat   


Uutta intoa myyntiin ja markkinointiin

Kivijalka Kuntoon! -hankkeen valmennukset tukevat myyntiä ja markkinointia verkossa, somessa ja itse myymälässä. Osaa tilaisuuksista pääsee seuraamaan myös etänä. Jos mukanaolo kiinnostaa, ilmoita yhteystietosi: [email protected] tai [email protected]. Valmennukset ovat maksuttomia ja kaikille yrityksen työntekijöille avoimia.

Seuraavat valmennukset Kankaanpäässä:
ti 10.10. Sisältöä some-markkinointiin – käytännöllinen työpaja
ke 22.11. Myynnin kokonaisuuden virittäminen: asiakas ja ostaminen vaiheet

Lisätietoa ja ilmoittautumiset  

Logot


Tietoiskut maaseutuohjelman yritystuista

ProAgrian, Leader Pohjois-Satakunnan ja PSKK:n yhdessä järjestämä Puhutaan rahasta -seutukuntakiertue alkaa Kankaanpäästä 18.10. Aiheena on maaseutuohjelman yritystuet maaseudun yrityksille.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset