Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 5/2016

 
Palat

Tuottavaa ja laadukasta työtä Lean 5S avulla

T3K-hankkeessa mukana olevien yritysten toimihenkilöille suunnattu Lean-koulutus käynnistyy teoriapäivällä PSKK:n neuvottelutilassa tiistaina 27.9. klo 8.30–16.00. Päivän aikana opitaan, mitä Lean 5S tarkoittaa ja luodaan toimintavalmiudet Lean 5S-projektien suunnittelulle.

Koulutus on kaiken kaikkiaan kolmipäiväinen. Yrityskohtaiset päivät muodostavat koulutuksen toisen vaiheen. Päivien aikana harjoitellaan soveltamaan 5S-valmiuksia omassa organisaatiossa. Kouluttajana toimii Jussi Moisio IMS Business Solutions Oy:stä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Leena Kallio, T3K-hanke, puh. 050 526 0382 tai [email protected]Raiteet

Kaasukäyttöinen raideyhteys Poriin?

Vihreä rata -hankkeessa selvitetään, millä edellytyksillä kaasulla toimivan Pori–Parkano–Haapamäki ratayhteyden käyttöönotto olisi mahdollista. Selvityksessä kuullaan myös alueen yritysten tarpeita rahtikuljetusten järjestämiseksi.

– Hanke nivoutuu osaksi laajempaa ilmiötä kaasutalouden levittäytymisestä Satakuntaan, PSKK:n toimitusjohtaja Marko Rajamäki toteaa viitaten Porin Tahkoluotoon valmistuneeseen Suomen ensimmäiseen nesteytetyn maakaasun (LNG) tuontiterminaaliin.
Raidehanketta puoltaa paitsi biopolttoaineita suosiva ympäristöajattelu ja toimivan raideliikenteen hyöty alueen teollisuudelle, myös puutteet nykyisessä rataverkostossa.

– Uusi tavaraliikenteen raideyhteys toisi toivottua poikittaissuuntaista liikettä etelästä pohjoiseen suuntautuvan pääväylän rinnalle ja palvelisi siten myös henkilöliikennettä kapasiteettia sinne vapauttaen, Rajamäki havainnollistaa.

Ramboll Finland Oy:n tekemä selvitys valmistuu marraskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja: Marko Rajamäki puh. 040 717 7578, [email protected]


Vihreä energia

Kaasutaloutta tulossa Länsi-Suomeen

Porin Tahkoluodon kemikaalisatamaan on valmistunut Suomen ensimmäinen nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali eli LNG-terminaali. LNG:n tulon myötä maakaasua on siis mahdollista ottaa käyttöön myös kiinteän kaasuverkoston ulkopuolisilla alueilla Suomessa.

Tule kuulemaan kaasutalouden mahdollisuuksista Kankaanpään kaupungintalon valtuustosaliin tiistaina 13. syyskuuta klo 19 lähtien. Tilaisuuden järjestäjinä ovat Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus Oy ja Prizztech Oy.

Mikä kaasutalous?

  • LNG-terminaalin tulo Poriin mahdollistaa kaasun käyttöönoton energialähteenä eri käyttökohteissa
  • Kaasun käytön laajeneminen edellyttää LNG-terminaalien rinnalle biokaasutuotannon
  • käynnistymistä eri puolilla maatamme
  • LNG-terminaalin kaasu fossiilista maakaasua, biokaasu tuotetaan mädättämällä
  • Biokaasun tuotanto voisi tarjota uusia mahdollisuuksia maaseudun elinkeinotoiminnalle
  • Maatilojen lanta ja nurmi muun muassa sopivia kaasun raaka-aineita
  • Kaasua voidaan käyttää lämmitykseen, sähköntuotantoon, liikenteen polttoaineena

Biokaasu-turnee piipahtaa Porissa ja Kankaanpäässä

Edellä esitellyn kaasutalousinfon lisäksi ProAgrian uusituvan energian kiertue tekee tutuksi biokaasun käyttömahdollisuuksia liikennekäytössä. Esillä kaasukäyttöisiä henkilö- ja hyötyajoneuvoja.
Pori ke 28.9. klo 11–18, Mikkolan Prisman piha
Kankaanpää to 29.9. klo 11–18, S-marketin piha


Lauhavuori

Lauhanvuori Region esillä Geopark-konferenssissa Englannissa

Lauhanvuori Region Geopark-alueeksi -hankkeessa valmistaudutaan Englannin Torquayssa järjestettävään Geopark-konferenssiin.

– Pääsemme esittelemään Lauhanvuoren aluetta. Näkyvyys konferensseissa on osa hakuprosessia ja tunnettuuden luomista, kertoo Terttu Hermansson hankkeen kuulumisia.

Hanke on vahvistunut geologi Pasi Talvitiellä, joka ryhtyy koordinoimaan ja tuottamaan erilaisia geologisia materiaaleja. Toteutuessaan Geopark-statuksella on moniulotteiset vaikutukset alueen kehittämiseen. UNESCOn Geopark-nimityksen myötä matkailijoiden määrän kasvuodotukset ovat vuosikymmenen aikana 25 prosenttia.

– Sen lisäksi alue tuo uusia mahdollisuuksia muun muassa ympäristökasvatukseen ja kulttuuriperinnön tuotteistamiseen, Hermansson kuvailee.

Hakemus UNESCOn Geopark-statuksen saamiseksi jätetään syksyllä 2018, ja päätös siitä syntyy 1,5 vuoden kuluessa.


Luonto

Koe Satakunta – näkyvyyttä yrittäjille

Koe Satakunta on kattava hakusivusto, jonne satakuntalaiset yritykset voivat syöttää tietoa tapahtumista ja tarjoamistaan vapaa-ajanpalveluista. Sivusto auttaa satakuntalaisia ja matkailijoita etsimään tarpeisiinsa sopivia ostospaikkoja, nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja majoituspalveluita. Sivuston ylläpidosta vastaa Satakuntaliitto. Yrittäjä pääsee palvelun käyttäjänä hyvään alkuun tutustumalla sivuston käyttöohjeisiin.


Tuukka

Tuukka Temonen yrittäjiä rohkaisemassa

Sosiaalinen kampus järjestää luennoitsija Tuukka Temosen vierailun Kankaanpääsaliin lauantaina 24.9. klo 13.00. Temonen käsittelee luennossaan muun muassa yrittäjyyttä, sen haasteita ja onnistumisen iloa. Luento on kaikille avoin, tervetuloa!

Lisätietoja: Mari Raukola, puh. 040 542 0456 tai [email protected]


Markkinat

Yritysmarkkinoilla kuhisee

Yrityksen omistajanvaihdokselle on nyt otolliset ajat. Yrityksiä on myynnissä ennätysmäärä ja yritysostajia on liikkeellä runsaasti. Yrityskauppoihin saatavia rahoitusratkaisuja on lisätty ja sähköisiin kauppapaikkoihin panostettu.

– Olemme tarjonneet jo kuusi vuotta maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa yritysten sukupolvenvaihdoksiin sekä omistajanvaihdoksiin, olitpa sitten myymässä tai ostamassa. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen, Satakunnan Yrittäjien ja kaikkien maakuntamme kuntien kanssa, sukupolven- ja omistajanvaihdoskoordinaattori Olli Annala kertoo.

Tilaisuuden ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Lisätietoja saat PSKK:n yritysneuvojilta tai sukupolven- ja omistajanvaihdoskoordinaattorilta Olli Annalalta puh. 050 4100 957, [email protected].

 

          
 
Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, ilmoitathan siitä meille, tästä.