Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 6/2016

 
Geomatkailut

Geoparkista piristystä alueen matkailuun ja tuotekehitykseen

Lauhanvuori Region, Pohjois-Satakunnan, Suupohjan ja osan Luoteis-Pirkanmaasta kattava luontomatkailualue, aikoo hakea Geopark-statusta ja Geopark-verkoston jäsenyyttä vuonna 2018. Geopark on UNESCOn myöntämä status alueille, joilla on kansainvälisesti merkittävä geologinen perintö. Suomessa on toistaiseksi vain yksi Geopark, Rokua.

Lauhanvuori Regionin Geopark-pääteema on suo, mutta myös muita geologisia kohteita kehitetään. Pohjois-Euroopan vanhin tunnettu asuinpaikka Karijoen Susiluola, Lauhanvuoren harvinainen hiekkakivi ja pirunpellot, Katikankanjoni, Alkkianvuori rinnesoineen ja rantakivikoineen sekä Hämeenkankaan harjualue suppineen ja lähteineen kiinnostavat kansainvälisestikin.

– Geoparkissa on kyse siitä, että oppisimme ymmärtämään ja arvostamaan omaa ympäristöämme. Yrityksille tuotetaan uutta tietoa sekä avustetaan geomatkailuun liittyvien tuotteiden ja palvelujen tuotteistamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä, hankkeen projektipäällikkö Terttu Hermansson kertoo.

Matkailua ja paikallisten tuotteiden menekkiä kehitetään Matkailu- ja yrittäjyystiimin kanssa, joka kokoontuu ensimmäisen kerran 9.12. Honkahovissa Honkajoella. Tiimiin on ilmoittautunut toistakymmentä henkilöä, ja mukaan pääsee milloin tahansa.

Lisätietoja: Terttu Hermansson puh. 040 675 7363 tai [email protected]    
Seuraa hankekuulumisia: https://www.facebook.com/lauhanvuoriregion/

#bisnes #elinvoimaa #verkosto


Rural eu-maatalousrahasto

Kivijalka

Kivijalka kuntoon

Kivijalka-aamukahvitilaisuudessa esitellään uusia, kustannustehokkaita markkinointiratkaisuja sekä vaihdetaan kuulumisia alueen yrittäjien kesken. Maksuton valmennus kuuluu Satakunnan ammattikorkeakoulun Kivijalka kuntoon! -hankkeeseen.  

Tervetuloa verkostoitumaan ja saamaan uusia ideoita markkinointisi ja myyntisi kehittämiseen Kankaanpäähän keskiviikkona 30.11. klo 8–10.30. Tarkempi koulutuspaikka selviää, kun osallistujamäärä on tiedossa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 29.11. klo 12 mennessä:
[email protected] tai puh. 050 5694 894
[email protected] tai puh. 050 534 2795 / Pia Hirvonen

#osaaminen #bisnes #verkosto


Sinustako yrittäjä?

Sinustako Yrittäjä? –tilaisuus 29.11.

PSKK ja Satakunnan TE-toimisto järjestävät maksuttomia yrittäjäinfoja, joissa kerrotaan, mihin aloittavan yrittäjän on syytä varautua ja mitä tuki- ja neuvontapalveluja hänelle on tarjolla. Marraskuun infossa kuullaan Kankaanpään Kukka Anttilan Nina Gratschewin ajatuksia yrittäjyydestä. Tervetuloa PSKK:n neuvotteluhuoneeseen tiistaina 29.11. klo 17.30–19.30.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 28.11. mennessä:
puh. 040 5420 456 tai [email protected]

#yrittäjyys #osaaminen #uusiyritys


Innovaatioseteli

Innovaatiosetelillä uutta tietoa ja osaamista yritykseesi

Tekesin innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan tai hankkia palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. Setelin arvo on 6 200 € (5 000 € + alv).

– Tekesin sivuilta löydät kaiken tarpeellisen tiedon innovaatiosetelistä ja sen hakemisesta. Kun yrityksesi ja ajatuksesi täyttävät innovaatiosetelin kriteerit, täytä hakemus Tekesin verkkoasiointipalvelussa. Päätös tulee ketterästi noin viikon sisällä. Autamme mielellämme hakuprosessissa, yritysneuvoja Mari Raukola PSKK:lta kertoo.

Lisätietoja: http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

#innovaatio #tulevaisuudenyritys #bisnes


Metsä

Tietoisku metsän omistajille

Suomen metsäkeskus ja Länsi-Suomen Osuuspankki järjestävät Metsätilan myynti -asiantuntijaillan Kankaanpäähän Juhlatila Lumiaisessa (os. Keskuskatu 31) keskiviikkona 30.11. klo 17 alkaen.

Tilaisuudessa käydään läpi perusasiat metsätilan omistajanvaihdoksesta ja perheoikeudellisista sopimuksista ja niiden veroseuraamuksista. Lisäksi tarjolla on tietoa metsätilojen markkinatilanteesta Satakunnassa.

Tutustu ohjelmaan

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 25.11. mennessä: http://www.metsakeskus.fi/tapahtumat?id=5525
tai [email protected] tai puh. 040 525 3676

#yrittäjyys #metsänhoito


NY-opiskelijat

NY-opiskelijat matkalla maineeseen – esimerkki yrittäjyyskasvatuksesta

Kankaanpääläiset opiskelijat Ilona Uotila, Hanna Rantasalo ja Marika Lumiharju osallistuivat opettajansa kannustamana Amerikan suurlähettilään yritysideakilpailuun. Tampereen osakarsinnan voittajana he jatkavat loppukilpailuun Helsinkiin joulukuun alussa.

Nuorten naisten 4Hope-projektin tavoite on yhdistää suomalais- ja maahanmuuttajalapset, tutustuttaa heidät eri kulttuureihin ja edistää kulttuurien välistä suvaitsevaisuutta. Lapsille on suunnitteilla järjestää kansainvälistä kerhotoimintaa, jossa korostuu yhdessä tekeminen liikkuen, leikkien ja kädentaitoja harjoittaen.

4Hope-projekti syntyi nuorten yrittäjyyskasvatusta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevan Nuori Yrittäjyys -ohjelman innoittamana. NY-ohjelmat toteutetaan kouluissa osana opetusta.

#osaaminen #nuoriyrittäjyys #yrittäjyyskasvatus

 

          
 
Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, ilmoitathan siitä meille, tästä.