Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 7/2016

uutiskirje-pskk-7-2016

 
Marko

Positiivisia kehityshaasteita

Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksella on ollut toiminnallisesti vilkas vuosi. Meneillään on useampi isompi kehittämishanke, jotka ovat väliaikaisesti kasvattaneet yhtiön henkilöstöresursseja. Viime vuonna käynnistynyt teollisille yrityksille suunnattu T3K-hanke on saanut mukana olevilta yrittäjiltä kiitettävää palautetta. Myös UNESCOn Geopark-statuksen hakua valmisteleva Lauhanvuori Region Geopark -hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Yrityksille on tarjolla asiantuntija-apua geomatkailuun liittyvien tuotteiden ja palvelujen tuotteistamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä.

– Uusien aloittavien yrittäjien rintamalla on ollut viime vuosien tapaan hieman hiljaisempaa. Sen sijaan kasvupotentiaalisten yritysten kaupankäynti on saanut uutta potkua. Yritykset ovat investoineet liiketoimintaansa ja tilauskannat ovat kasvamaan päin. Seutukunnan kokonaiskilpailukyvyn nousu selittynee osaltaan yritysten monipuolisella toimialarakenteella, PSKK:n toimitusjohtaja Marko Rajamäki sanoo muistuttaen yrittäjiä kehittämistyön tueksi tarjolla olevista rahoitusratkaisuista sekä maksuttomista sparraustyöpajoista ja neuvontapalveluista.


Rural eu-maatalousrahasto

Kasvupolku

Maksutonta sparrausta maaseutuyrittäjille

Haku Maaseudun Kasvupolku -ohjelmaan on parhaillaan käynnissä. Sparrausohjelmaan valitut 15 yritystä saavat kahden päivän ajan maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityselämän huippuasiantuntijoilta. Yritykset voivat olla mitä tahansa maaseudulla toimivia kasvuyrityksiä, kuten maatiloja, elintarvike tai palvelualan yrityksistä ja alihankkijoita. Kasvupotentiaalisille maaseutuyrittäjille suunnatun ohjelman takana ovat MTK, Suomen Yrittäjät, ProAgria ja Maaseutuverkosto.

Kasvupolku tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden testata omia ideoita ja hankkia uutta osaamista yritykseen. Vielä ehdit mukaan. Haku sparrausohjelmaan päättyy 16.1.2017.


Innovaatioseteli

Innovaatiosetelille riittää kysyntää

Tekesin innovaatioseteliä on voinut hakea lokakuun alusta alkaen. Yritykset ovat hyödyntäneet seteliä ahkerasti. Tähän mennessä hakemuksia on tullut 1 796 kappaletta, joista on hyväksytty rahoitettavaksi 959 kappaletta.

Jotta käsittelyajat saadaan pidettyä lyhyinä myös vuodenvaihteen lomien aikana, innovaatiosetelin haku sulkeutui 15.12. klo 22. Kaikki siihen mennessä tulleet hakemukset pyritään käsittelemään vuoden loppuun mennessä. Myös asiointipalvelussa 15.12. mennessä aloitetut hakemukset käsitellään tauosta huolimatta, kun ne saapuvat Tekesiin.

Haun avautuessa uudestaan 16.1.2017 tehdään samalla tarkennuksia innovaatiosetelirahoituksen ehtoihin. Muutosten tarkoituksena on valikoida entistä paremmin kasvuun ja kansainvälistymiseen pystyviä yrityksiä tuen piiriin.

Lisätietoja


Leader

Leader-rahoituksella uuteen nousuun

Leader Pohjois-Satakunta on tehnyt keväällä 2015 alkaneella rahoituskaudella 30 myönteistä yritystukipäätöstä. Investointitukia koneisiin, laitteisiin ja rakentamiseen on myönnetty 23 ja yrityksen perustamistukia seitsemän. Toimialoista rahoitusta ovat saaneet esimerkiksi matkailu, metalli, urheiluvälinevalmistus, videokoulutus, valokuituasennus ja mittalaitteiden valmistus.

Laeder-rahoitus on osa Satakunnan maaseutuohjelmaa ja se on tarkoitettu lähinnä pienten, alle kymmenen henkilöä työllistävien, yritysten tarpeisiin. Yritys voi saada Leader-rahoitusta suunnittelemiinsa investointeihin, kuten koneisiin, laitteisiin tai tuotantotiloihin. Myös aloittavan yrittäjän kannattaa tiedustella perustamistuen käyttömahdollisuutta asiantuntijapalveluiden käyttöön.

Leader-hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa, joten rahoituspäätös tulee yleensä hyvin nopeasti.

Leader-tukea voit hakea ympäri vuoden osoitteessa: http://www.aktiivinen.fi/leader_pohjois-satakunta/yrityksille/tuen_hakeminen


Alihankkija

Haussa alihankkija kalusteteollisuudelle

Pohjoissatakuntalainen kasvuyritys etsii alihankkijana toimivaa yrittäjää kalusteteollisuuden kokoonpanotehtäviin pikaisella aikataululla. Tehtävä tarjoaa yritystoimintaa suunnittelevalle erinomaisen tilaisuuden aloittaa toiminta valmiilla tilauskannalla.

Alihankkijalta edellytetään:
- omat tilat 150–200 neliötä, sijainti Pohjois-Satakunnan alueella
- yrittäjäasennetta
- korkeata laatutietoisuutta
- ammattitaitoa
- oppimiskykyä
- joustavuutta ja yhteistyökykyä

Tiedustelut 10.1.2017 mennessä: Mari Raukola puh. 040 542 0456 tai [email protected] (lomalla 27.–29.12.). Toimintamme on luottamuksellista.


Tapahtumat

Alkuvuoden tapahtumia

Ideoita markkinoinnin kehittämiseen

Satakunnan ammattikorkeakoulun vetämä Kivijalka Kuntoon! -hanke järjestää Kankaapäässä tammikuussa kaksi maksutonta valmennus- ja verkostoitumistilaisuutta: 12.1. ja 17.1.

Lisätietoja Kivijalka-aamukahvitilaisuuksista

TTY tutuksi yrittäjille

Tampereen teknillinen yliopisto kutsuu yrittäjät aamiaiselle teknologiakampukselle 9.2.2017 Tilaisuuden jälkeen on mahdollista osallistua tutustumiskäynnille TUTLabiin tai Kampusklubille.

T3K-hanke jatkuu positiivisissa tunnelmissa

Yritykset ovat kokeneet T3K-hankkeen hyödylliseksi liiketoimintansa kehittämisen kannalta. Hankkeessa mukana olleet yritykset antoivat kiitettävän arvosanan toiminnasta, jota Pohjois-Satakunnassa on tähän asti hankkeen puitteissa tehty. Erityisen tyytyväisiä oltiin hankkeen aktiivisuuteen yrityksiin nähden sekä tilaisuuksista ja tapahtumista tiedottamiseen.

T3K-hankkeen koulutuksia keväällä 2017

Lisätietoja: Leena Kallio, T3K projektipäällikkö, puh. 050 5260382, [email protected]PSKK:n toimisto hiljenee joulun viettoon

Toimisto on kiinni 24.–27.12.

Marko Rajamäki lomailee 23.–27.12.
Anneli Hakola lomailee 23.–27.12.
Mari Raukola lomailee 27.–29.12.
Matti Arkko lomailee 19.12.–30.12

PSKK Oy kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulun aikaa!

 

          
 
Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, ilmoitathan siitä meille, tästä.