Jos uutiskirje ei näy oikein, avaa uutiskirje selaimessa

Uutiskirje 2/2017

uutiskirje-pskk-8-2016

Ratayhteys

Pori–Parkano–Haapamäki-ratayhteys kaasuveturien pilottikohteeksi

Vasta valmistunut Vihreä rahtirata -selvitys vahvisti näkemystä siitä, että Pori–Parkano–Haapamäki-ratayhteys soveltuu kaasuvetureiden käytön pilottikohteeksi Porin LNG-terminaalin läheisyyden vuoksi. LNG:n ja biokaasun käyttö veturien polttoaineena tukee hyvin koko EU:n ja Suomen ilmasto-, energia ja liikennepoliittisia tavoitteita.

– Ratainvestointi ei ole vielä nykyisellä kuljetuspotentiaalilla yhteiskuntataloudellisesti kannattava, mutta radan avaaminen parantaisi Suomen huoltovarmuutta häiriö- ja poikkeusoloissa sekä tukisi radanvarsialueiden elinvoimaisuutta ja kehitysmahdollisuuksia, PSKK:n toimitusjohtaja Marko Rajamäki sanoo.

Radan varren maakunnat ja kunnat teettivät selvityksen osana PSKK Oy:n koordinoimaa EAKR-rahoitteista Vihreä rahtirata -hanketta.

Lisätietoja: Marko Rajamäki, toimitusjohtaja, PSKK Oy, [email protected], 040 7177 578

Vihreä rahtirata -selvitys


Geopark

Elämyksellisiä valmisretkiä Geopark-alueelle

Geopark-statusta hakevalle luontomatkailualueelle on tuotettu uusia elämysmatkailupaketteja sekä Hämeenkankaan ympäristössä että Kauhanevalla yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien kanssa. Elämysretket on suunniteltu ensisijaisesti kansainvälisille markkinoille, mutta ne ovat tarjolla yhtä lailla myös kotimaan matkailijoille.

– Matkailupaketit ovat hieno esimerkki tuloksellisesta alueellisesta yhteistyöstä. Niiden muuntelu jatkossa eri kohderyhmille on nyt helppoa, kun opiskelijat ovat tehneet hyvän pohjatyön hinnoittelumalleineen ja tuotekortteineen, Geopark-hankkeen projektipäällikkö Terttu Hermansson kertoo tyytyväisenä.

Luontomatkailupaketteja on tarjottu Visit Finlandin ja Outdoors Finlandin järjestämiin kilpailuihin ja messumanuaaleihin. Päävastuu pakettien myynnistä on kuitenkin alueella itsellään. Retkiä välittävät Jämikeskus ja Wild Nordic Nature Oy. Myös Geopark-hankkeen kautta pyritään edistämään matkailutuotteiden pääsyä kansainvälisille markkinoille.

Lue lisää luontomatkailupaketeista

 

Geopark-hanke

Lauhanvuori Region: Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Satakunnan ja Pirkanmaan rajaseuduilla sijaitseva luontomatkailualue, jonka kärkiteema on suoluonto.
Tavoite: Luoda Lauhanvuori Regionille edellytykset UNESCOn Geopark-jäsenyyden hakemiseksi syksyllä 2018.
Toimenpiteet: Tiedon kokoaminen Geopark-alueen erityispiirteistä ja sen hyödyntäminen opetuskäyttöön ja matkailun edistämiseen sekä ympäristökasvatuksen tukeminen.   
Vaikutukset: Virkistää alueen elinkeinoelämää, lisää alueen tunnettuutta, opettaa arvostamaan luonnon monimuotoisuutta ja nauttimaan omasta lähiympäristöstä.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Terttu Hermansson, [email protected], 040 6757 363 www.lauhanvuoriregion.fi
www.facebook.com/lauhanvuoriregion


Vertaistukea

Vertaistukea ja vastauksia yrittäjäksi aikoville

Kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille avoin yrittäjän aloitusinfo järjestetään PSKK:n neuvotteluhuoneessa torstaina 23.02.2017 klo 17.30 –19.30. Paikalla on myös Kankaanpään valokuvaamosta tuttu Kata Rotstén jakamassa ajatuksiaan yrittäjyydestä.

Ilmoittautumiset ke 22.2. mennessä: [email protected]. tai 040 772 7514

Lisätietoja


Koulutuspaikkoja

T3K-yrityksille koulutuspaikkoja vapaana – ilmoittaudu heti!

Maaliskuun T3K-startti: Apua esimiestaitojen kehittämiseen
Esimiesvalmennus alkaa 9.3.
- Opitaan yhdessä lisää johtajien lukuisista rooleista ja vastuualueista.

Katso koko kevään koulutustarjonta

Teollisuuden kehittyneet valmistustekniikat -tapahtuma 7.4.
- Asiaa ja konkretiaa robotisoinnista ja 3D-tulostamisesta.
- Avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Leena Kallio, T3K-hankkeen projektipäällikkö, [email protected], 050 5260 382


Kalenteri

Merkitse kalenteriisi myös nämä

IV Metallifoorumi: Tulevaisuus – edelläkävijyys ympäristöliiketoiminnassa
Porin yliopistokeskuksessa tiistaina 28.2.2017 klo 10–15 järjestettävässä metallifoorumissa kuulet METYK-hankkeen (Metallialan ympäristö- ja kiertotalous) tuoreimmat kuulumiset ja poimit metallien kiertotaloutta tukevat oivallukset yrityskentältä.

Ohjelma ja ilmoittautumiset

Asiakkaasta faniksi – kuinka se tehdään?
DigiBusiness Satakunta järjestää torstaina 23.3. Porin yliopistokeskuksessa aamupäiväseminaarin, jossa kuulet kaiken tarpeellisen asiakaskokemuksen tärkeydestä digiaikana.

Ilmoittautumiset 15.3. mennessä

Lisätietoja: Digibusiness Satakunta ja Satakunnan Yrittäjät

 

 
Jos et halua jatkossa vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä, ilmoitathan siitä meille, tästä.