Elinkeinostrategia johdattaa älykkyyteen

Vuonna 2025 Pohjois-Satakunta on älykkäästi erikoistunutta maaseutualuetta. Alue on tunnettu elin- ja asuinympäristön laadustaan. Tätä visiota lähdetään Kankaanpäässä toteuttamaan hyvällä fiiliksellä.

– Elinkeinostrategiaan löysimme meille aidosti ominaiset vahvuudet sekä tunnustimme haasteet. Nyt lähdemme avoimin silmin etsimään mahdollisuuksia menestyäksemme. Jalat maassa ja sopivalla tavalla välillä ilmassa, kuvailee Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Marko Rajamäki.

Rahoittajat edellyttävät aluestrategioihin entistä terävämpiä näkökulmia. Seutukunnalle löytyi kolme osa-aluetta, jotka toteuttavat älykästä erikoistumista.

– Bio- ja kiertotalous, puettava teknologia ja hyvinvointipalvelut. Näiltä kolmelta alueelta on jo valmiiksikin onnistuneita kokemuksia, jotka osaltaan kehittävät alueen imagoa. Seutukunnan valokuituverkon rakentamisella erottaudutaan myös aidosti.

Strategian jalkauttamisessa on ryhdytty töihin.

– Toimenpiteet ovat alkaneet. Kiinnostuneiden yritysten tunnistamista ja yhteen saattamista SAMK:n ja TTY:n kanssa tehdään entistä johdonmukaisemmin, kertoo Rajamäki yhdestä käynnistyneestä toimenpiteestä monien keinojen joukosta.

Related posts

Comment