PSKK > PSKK > Artikkelit > Pääotsikko > Elämyksellisiä valmisretkiä Geopark-alueelle

Elämyksellisiä valmisretkiä Geopark-alueelle

Geopark-statusta hakevalle luontomatkailualueelle on tuotettu uusia elämysmatkailupaketteja sekä Hämeenkankaan ympäristössä että Kauhanevalla yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja alueen yrittäjien kanssa. Elämysretket on suunniteltu ensisijaisesti kansainvälisille markkinoille, mutta ne ovat tarjolla yhtä lailla myös kotimaan matkailijoille.

– Muutaman päivän hyvinvointipaketti In Nature’s Loving Care in Northern Satakunta johdattaa vieraat tutustumaan Hämeenkankaan harjumaastojen kautta Korsukylän ruokatarjontaan ja yrttisaunaan. Matkaa jatketaan Kurkikorven Mummolaan, jossa kerätään villiyrttejä tai sieniä sesongin mukaan ja tehdään niistä yhdessä ruokaa. Tunnelmallinen retki sopii porukalle, joka haluaa päästä irti arjesta ja rentoutua yhdessä, Geopark-hankkeen projektipäällikkö Terttu Hermansson kertoo.

Kolmen päivän The Pearl of the Countryside tarjoaa matkailijalle perinteistä kokkaamista Karviassa Loma-Raisossa, elämyksellisen luontoretken Kauhanevalla nuotioruokailuineen sekä tutustumista Karvian keskustan elämään ja tarjontaan: paikallisiin tuotteisiin, Anne Mattilan taiteeseen ja Karvian vanhaan puukirkkoon. Pienille ryhmille suunnattu paketti antaa ihastuttavan kuvan aidosta paikallisesta elämästä ja upeasta suoluonnosta.

Luontomatkailupaketteja on tarjottu Visit Finlandin ja Outdoors Finlandin järjestämiin kilpailuihin ja messumanuaaleihin. Päävastuu pakettien myynnistä on kuitenkin alueella itsellään. Jämikeskus välittää Hämeenkankaalle ja Wild Nordic Nature Oy Karvialle suuntautuvia retkiä. Myös Geopark-hankkeen kautta pyritään edistämään matkailutuotteiden pääsyä kansainvälisille markkinoille.

– Matkailupaketit ovat hieno esimerkki tuloksellisesta alueellisesta yhteistyöstä. Niiden muuntelu jatkossa eri kohderyhmille on nyt helppoa, kun opiskelijat ovat tehneet hyvän pohjatyön hinnoittelumalleineen ja tuotekortteineen, Hermansson toteaa tyytyväisenä.


Geopark-hanke

Lauhanvuori Region: Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Satakunnan ja Pirkanmaan rajaseuduilla sijaitseva luontomatkailualue, jonka kärkiteema on suoluonto.

Tavoite: Luoda Lauhanvuori Regionille edellytykset UNESCOn Geopark-jäsenyyden hakemiseksi syksyllä 2018.

Toimenpiteet: Tiedon kokoaminen Geopark-alueen erityispiirteistä ja sen hyödyntäminen opetuskäyttöön ja matkailun edistämiseen sekä ympäristökasvatuksen tukeminen.

Vaikutukset: Virkistää alueen elinkeinoelämää, lisää alueen tunnettuutta, opettaa arvostamaan luonnon monimuotoisuutta ja nauttimaan omasta lähiympäristöstä.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Terttu Hermansson, terttu.hermansson@pskk.fi, p. 040 6757 363
www.lauhanvuoriregion.fi
www.facebook.com/lauhanvuoriregion

Related posts

Comment