PSKK > PSKK > Artikkelit > Artikkeli > Geoparkista piristystä alueen matkailuun ja tuotekehitykseen

Geoparkista piristystä alueen matkailuun ja tuotekehitykseen

Lauhanvuori Region, Pohjois-Satakunnan, Suupohjan ja osan Luoteis-Pirkanmaasta kattava luontomatkailualue, aikoo hakea Geopark-statusta ja Geopark-verkoston jäsenyyttä vuonna 2018. Geopark on UNESCOn myöntämä status alueille, joilla on kansainvälisesti merkittävä geologinen perintö. Suomessa on toistaiseksi vain yksi Geopark, Rokua.

Lauhanvuori Regionin Geopark-pääteema on suo, mutta myös muita geologisia kohteita kehitetään. Pohjois-Euroopan vanhin tunnettu asuinpaikka Karijoen Susiluola, Lauhanvuoren harvinainen hiekkakivi ja pirunpellot, Katikankanjoni, Alkkianvuori rinnesoineen ja rantakivikoineen sekä Hämeenkankaan harjualue suppineen ja lähteineen kiinnostavat kansainvälisestikin.

– Geoparkissa on kyse siitä, että oppisimme ymmärtämään ja arvostamaan omaa ympäristöämme. Yrityksille tuotetaan uutta tietoa sekä avustetaan geomatkailuun liittyvien tuotteiden ja palvelujen tuotteistamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä, hankkeen projektipäällikkö Terttu Hermansson kertoo.

Matkailua ja paikallisten tuotteiden menekkiä kehitetään Matkailu- ja yrittäjyystiimin kanssa, joka kokoontuu ensimmäisen kerran 9.12. Honkahovissa Honkajoella. Tiimiin on ilmoittautunut toistakymmentä henkilöä, ja mukaan pääsee milloin tahansa.

Lisätietoja: Terttu Hermansson puh. 040 675 7363 tai terttu.hermansson@pskk.fi
Seuraa hankekuulumisia: https://www.facebook.com/lauhanvuoriregion/

Related posts

Comment