PSKK > PSKK > Artikkelit > Artikkeli > Luottamuksesta kasvaa vahva asiakastuntemus

Luottamuksesta kasvaa vahva asiakastuntemus

Katri Lahdensivun liki kolmenkymmenen vuoden ura taloushallinnon ammattilaisena oli päättyä, kun Kela arvioi hänet työkyvyttömäksi. Katri ei ollut kuitenkaan valmis luopumaan mapeista ja laskimestaan, vaan lähti verenperimän ajamana kokeilemaan siipiään yrittäjänä. Tilitoimisto Mirinda Ky aloitti toimintansa syksyllä 2012.

Kankaanpäässä toimii paljon tilitoimistoja, mutta kokemus on kuitenkin osoittanut, että asiakkaita yritteliäässä Pohjois-Satakunnassa kyllä riittää kaikille. Niiden hankinta ei käynyt tuoreelta yrittäjältä kuitenkaan kivuttomasti. Alkuun, ennen viidakkorumpujen pärinää, liikevaihdosta noin puolet tulikin hyvinvointituotteiden myynnistä.

– Kaikki lähtee luottamuksesta. Ei ole sama, minne asiakas vie kirjanpitonsa. Iso, kallis tilitoimisto ei takaa yrittäjälle yhtään sen enempää kuin pienikään. Molemmissa on omat etunsa – pitää löytää se itselle sopivin palvelun taso. Jokainen asiakas on tärkeä. Asiakkaat ovat yrittäjiä siinä missä minäkin. Meillä kaikilla on yhtä lailla paineita liiketoimintamme pyörittämisestä. Sen ymmärtäminen auttaa tässä työssä pitkälle, Katri kertoo.

Vaikka paljon asioita hoituu tänä päivänä sähköpostin välityksellä, on monia asioita, jotka aukeavat parhaiten kasvotusten. Hyvien asiakassuhteiden etuja on, että työasioilla sopii häiritä puolin ja toisin pikaisesti vaikkapa kaupan kassajonossa.

– Jatkuva itsensä ja toiminnan kehittäminen sekä muuttuvista säännöksistä ajan tasalla pysyminen ovat tärkeintä tällä alalla.

Laajentamishaaveista totta

Rakennus- ja metalliala on Katrille tuttua jo pitkältä ajalta, samoin kioskit ja kaupat. Puoli vuotta sitten solmitun yrityskaupan myötä asiakkaiksi siirtyi useita taksiliikennettä harjoittavia yhtiöitä ja ammatinharjoittajia. Liiketoiminta laajeni Poriin, jossa Mirindan asiakkaita palvelee myös Paula, jolla on vankka kokemus tilitoimistoalalta.

– Sopiva, myyntivalmis yritys löytyi lopulta mentorini vinkistä yritysneuvojan erityisammattitutkintoa suorittaessani. PSKK toimi hyvänä sparraajana yrityskaupoissa. Yritysneuvojat auttoivat puntaroimaan eri vaihtoehtoja ja antoivat näkemyksensä järkevästä kauppahinnasta, Katri kiittelee.

Hän suosittelee kääntymään PSKK:n asiantuntijoiden puoleen paitsi yrityskauppoja suunnitellessa, myös yrittäjäksi ryhtymistä puntaroidessa – mitä aiemmin sen parempi.

Yritysneuvojan erityisammattitutkinto jäi kesken, kun laajentamishaaveet kävivät toteen. Ei sillä, että Katri kaihtaisi työntäyteistä arkea. Taloushallinnollisten tehtävien jälkeen päivä jatkuu eläinten kasvatustyön parissa. Se käy kuntoilusta ja tuo hyvää vastapainoa istumatyölle sekä pitää muun muassa vuosia sitten rikkoutuneen selän toimintakykyisenä.

Tags:

Related posts

Comment