PSKK > PSKK > Artikkelit > Onnellisia yrittäjätarinoita > Lupa viipyä, viihtyä ja hypistellä

Lupa viipyä, viihtyä ja hypistellä

Intohimoinen kädentaitaja ehti toimia yrittäjänä kotipitäjässään Parkanossa vajaan vuoden, kunnes pitkäaikaisen haaveen hengissä pitäminen edellytti maiseman vaihdosta ja uutta alkua toisaalla.

Minna Kuivasesta on ollut ilo huomata, kuinka lämpimästi kankaanpääläiset ovat toivottaneet lankakauppiaansa tervetulleeksi. Vapusta Torikadun varrella erikoismyymälää pyörittänyt Minna tavoittelee asiakkaikseen kokeilun haluisia harrastajia, jotka arvostavat laadukasta, monipuolista ja ajan trendit huomioivaa valikoimaa.

– Kankaanpäässä on ollut ilmiselvä tilaus omalle lankakaupalle, jossa pääsee vaihtamaan ajatuksia ja ideoita muiden harrastajien kanssa sekä hypistelemään uutuuslankoja ja muita käsityötarvikkeita. Syksyllä aioin toteuttaa asiakkaideni toiveet neuleiltojen järjestämisestä, PSKK:lta apua sopivan vuokratilan löytämisestä saanut Minna lupaa.

Laajempaa asiakaskuntaa Minna palvelee verkossa nimellä Lankakerä. Verkkokaupan perustaminen kävi paljon kivuttomammin, mitä Minna uskalsi toivoa. Palveluntarjoajan valmis sivupohja ja helposti saatavilla oleva käyttötuki tasoittivat tietä uuden edessä. Myyvien ja selkokielisten tuotekuvausten laadinta ja tuotekuvien syöttäminen järjestelmään olivat matkan suurimmat hidasteet – perustamisvaiheen välttämätön paha.

– Valikoiman päivittäminen ja tarjoushinnoittelu käyvät jo ketterästi. Myös tuotteiden postittaminen vie oman aikansa, mutta tämän hetkisen tilausmäärän kanssa pärjään vielä hyvin omillani, Minna kertoo.

Itsensä voittamisen riemu

Kuopuksen vauva-aika kypsytti kauan hautuneen haaveen omasta yrityksestä. Nyt tai ei koskaan -hetki tuli Minnalle vastaan, kun työhön paluu koitti. Touhuntäyteiset päivät, ruokailu-, ulkoilu- ja unirytmin vaaliminen, vaihtuivat ennalta arvaamattomiin kohtaamisiin: avunpyyntöihin ja yhdessä ideointiin.

– Parasta tässä työssä on olla oma pomonsa. Mies on myös yrittäjä, joten ihan uuden äärellä ei tässä olla. Perheen tuki on tärkeää. Lapset ovat toisinaan kaupalla mukana auttamassa, perhepäivähoitajan työt taakseen jättänyt Minna sanoo.

Hän toivoo tuoreelle yritykselleen paitsi pitkää ikää, myös sen verran menestystä, että voisi palkata avukseen yhden työntekijän. Minna näkee mahdollisuutensa myös yhteistyökuvioissa paikallisten oppilaitosten ja harrastustoimijoiden kanssa.

– Onhan se hienoa, etteivät käsityöt ole enää vain mummojen juttu. Taitojen ei tarvitse enää periytyä sukupolvelta toiselle, vaan aloittelija voi ottaa oppia YouTubesta. Ja Facebookista ne nykyharrastajat minutkin löytävät.

Tuleva kesä näyttää, kuinka aktiivisesti ihmiset innostuvat käsitöiden ääreen vilpoloissa, pihakuisteilla ja matkan teon lomassa vai onko niiden aika vasta syksymmällä. Jos Minnalta kysyy, aina on hyvä sää virkata.

Related posts

Comment