PSKK > PSKK > Artikkelit > Onnellisia yrittäjätarinoita > Repullinen malttia ja tuoreita ideoita

Repullinen malttia ja tuoreita ideoita

Vapaus tehdä asiat omalla tavalla on Jenna Viitaselle yrittäjyyden ydin. Huolimatta yrittäjäperhetaustastaan ajautui hän oman tien kulkijaksi ensisijaisesti käytännön syistä.

Jennalle tarjoutui ammatinharjoittamisen kautta mahdollisuus palata kotimaisemiin Kankaanpäähän.

– Päätös ei juuri tuonut muutosta käytännön työhön: olen tottunut toimimaan itsenäisesti ennenkin. Sen sijaan tarvitsin ohjausta siihen, mitä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi ryhtymien vaatii byrokratian ja paperityön saralla, Kankaanpään Kuntoutuksessa fysioterapeutin vastaanottoa alkuvuodesta aloitellut Jenna sanoo.

Naiselle, jolle järjestelmällisyys ja tehokkuus ovat luontaisia tapoja toimia, on ollut vaikeaa niellä yrittäjyyden hidastempoista alkutaipaletta. PSKK:n yritysneuvoja Mari Raukola on tehnyt parhaansa, jotta asiat sujuisivat mahdollisimman kivuttomasti.

– Ammatinharjoittamislupaa odotellessa ei onneksi tarvinnut jäädä toimettomaksi. Aloittelin hommia tuntityöläisenä ja pääsin siten mukavasti pikkuhiljaa tutustumaan edeltäjältäni perimääni asiakaskuntaan. Helmikuun loppupuolella aloitin työt virallisesti ammatinharjoittajana.

Parina päivänä viikossa Jennan tapaa myös Karvian toimipisteessä.

– Ennen kävin päivittäin töissä Honkajoella. Pari päivää Karviassa on siihen nähden vain mukavaa vaihtelua, Jenna toteaa.

Hyvinvointia asiakkaan ehdoilla

Jenna suunnittelee edistävänsä asiakkaidensa toimintakykyä ja liikkumisen iloa perinteisen fysioterapian lisäksi myös PT-palveluiden muodossa. Vaikka palvelukonsepti hakeekin vielä muotoaan, asiakkaita ei jätetä toiveidensa kanssa tyhjän päälle. Jenna kehottaa rohkeasti kysymään valmennuspaketeista.

– Ajatuksena on huomioida myös ne henkilökohtaista liikunnanohjausta kaipaavat, jotka kokevat kuntosalitreenaamisen itselleen vieraaksi. Yhtä lailla keinoja ja välineitä liikkumiseen löytyy myös kotoa ja lähiluonnosta, ammattipätevyyttään Physio Trainer -koulutuksella täydentänyt Jenna kertoo.

Aika näyttää, miten Jennan käy. Lähipiirin tuesta ja luottamuksesta menestyminen ei ainakaan jää kiinni. Kasvotkin ovat paikkakuntalaisille entuudestaan tutut ja suunnitteilla olevan some-markkinoinnin myötä pian liiketoiminta laajemminkin.

Jennan arjen täyttää paitsi yritystoiminta, myös rakkaus pesäpalloon. Entinen aktiivipesäpalloilija vaikuttaa tätä nykyä vahvasti sekä Kankaanpään Mailajunioreiden että Kankaanpään Mailan taustajoukoissa.

Related posts

Comment