PSKK > PSKK > Artikkelit > Pääotsikko > ”Tässä kannattaa olla mukana!”

”Tässä kannattaa olla mukana!”

Konton myyntipäällikkö Sami Laitila ei kehuissa säästele puhuessaan jäsenyydestään Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen vetämässä T3K-hankkeessa.

– Tämä on todellakin aivan uutta pk-yrityksille suunnatussa hankemaailmassa. Nyt tehdään aidosti yritysten tarpeiden mukaan, ja se on poikkeuksellista.

Huopa- ja levytuotteita pintaturpeesta valmistava Konto kamppailee samojen asioiden kanssa, kuin varmasti moni muukin pk-yritys: Aika on kortilla ja tekemistä riittäisi enemmän kuin yrittäjä ehtii tehdä. Siinä samalla olisi vielä kehityttävä ja kehitettävä, verkostoiduttava ja kansainvälistyttävä.

– Edullisesta ja laaja-alaisesta T3K-hankkeesta saamme apua tarvitsemiimme pulmakohtiin. Kansainvälistymisessä ja verkostojen luonnissa avun saaminen ovat meille kullanarvoisia asioita. Kun asiantuntija auttaa näissä asioissa, meille jää enemmän aikaa muuhun tekemiseen. Hankkeen tuki on ollut alusta asti hyvin joustavaa, yrittäjän ehdoilla mennään, Laitila kiittelee.

Yrityslähtöistä tukea

Tuotteita, tehokkuutta, tuottavuutta ja kilpailukykyä teknologisilla innovaatioilla yrityksille tarjoavan T3K-hankkeen tarkoitus on ennen kaikkea auttaa yrityksiä yksilöllisesti ja juuri niiden omista tarpeista lähtien.

– Haluamme auttaa pk-yrityksiä parantamaan tuottavuuttaan sekä avaamme mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja kasvuun. Luomme kontakteja tutkimus- ja koulutusorganisaatioihin, kehitämme yrityksen alihankintaverkostoja, autamme energiatehokkuuden parantamisessa ja tuemme esimerkiksi myynti- ja markkinointiosaamisen kehittämistä, hankkeen projektipäällikkö Leena Kallio sanoo.

Elokuusta saakka yrityksiin jalkautunut Kallio on tyytyväinen saamastaan vastaanotosta. Tarvetta tämän kaltaiselle avulle on selvästi.

– Hankkeen listalla on tällä hetkellä yli 30 pohjoissatakuntalaista yritystä. Otamme vastaan osallistumisesta kiinnostuneita jatkossakin, joten ei muuta kuin rohkeasti juttusille vain, Kallio kannustaa.

Näppärää apua tarpeeseen

EJ-Metallin toimitusjohtaja Jukka Jokinen oli ehtinyt miettiä yrityksen tuotantoprosessin laatukäsikirjan laatimista jo pidemmän aikaa. Homma tuntui kuitenkin melko työläältä, eikä aikaakaan liiemmin tuntunut olevan asioiden selvittelemiseksi. Mahdollisuus osallistua T3K-hankkeeseen tuli siis kuin tilauksesta.

– Nyt kolme kuukautta myöhemmin ISO9001-laatukäsikirja on taskussa ja olo tyytyväinen. Hankkeen avustuksella työ kävi ketterästi ja edullisesti. Nyt on selvyys asioista, ja lyhyt matka jatkaa varsinaiseen sertifiointiin, mikäli niin haluamme tehdä, Jokinen tuumaa.

Hanke jatkuu ainakin vuoteen 2017, mutta jatko on jo suunnitteilla. Konton Sami Laitila on hankkeen pitkäjänteisyyteen tyytyväinen.

– Pitkän hankkeen aikana saa rutkasti uusia näkemyksiä ja kehittämisideoita sekä ennen kaikkea apua ja tukea niihin. Odotan innolla muiden yritysten kanssa syntyvää synergiaa ja uusia tuoteideoita. Tämä on kaikin puolin niin hieno juttu. Haluan rohkaista kaikkia yrityksiä lähtemään tähän mukaan. Rahallisesti tämä ei ole iso panostus – tässä kannattaa ehdottomasti olla mukana.

 

Lisätietoja:

Leena Kallio
leena.kallio@pskk.fi, 050 526 0382

Related posts

Comment