Yrityksen perustajalle

Yrityksen perustamista harkitsevan kannattaa vierailla PSKK.fi:ssä lukemassa viimeisimmät vinkit yrittäjyyteen. Aloittelevalle yrittäjälle kirjoittamamme vinkit kertovat uuden yrittäjän liikeidean arvioinnista, liiketoimintasuunnitelman rakentamisesta ja toimintaympäristön tarkastelusta.

Yritystointaan lähtevän kannattaa lisäksi tutustua tarkasti yritystoiminnan kannattavuuden tarkasteluun, tuotteiden hinnoitteluperusteisiin, tarvittavaan rahoitukseen, starttirahan hakemiseen, yhtiömuotojen tarkasteluun ja verotukseen liittyviin kysymyksiin sekä yrityksen perustamisasiakirjojen laadintaan. Kerromme myös taloushallinnon järjestämisessä sekä sähköisten palvelujen käytössä. 

Verkosta löytyy aloittelevalle yrittäjälle myös paljon itsenäisesti käytettäviä työkaluja. Verkosta löytyy paljon tietoa muun muassa yrityksen perustamisesta, hallinnosta, taloudesta ja myynnistä sekä markkinoinnista. Ajatuksia tulevasta yrityksestä voi myös hahmotella paperille liiketoimintasuunnitelmaan. Suosittelemme myös varaaman ajan oman paikkakunnan yritysneuvojalle.  

Yrittäjä tarvitsee usein myös rahoitusta yrityksen tuotekehitykseen, investointeihin, pääomarahoitukseen, tutkimukseen ja koulutukseen, kansainvälistymiseen tai johonkin muuhun liiketoiminnan kehittämiseen.

Yrittäjien tukena rahoitusasioissa on ELY-keskus, TE-toimisto, Finnvera oyj, Tekes sekä pankit.

Verkossa toimii myös yrittäjän tukiverkko, joka on maksuton verkkopalvelu kaikille yrittäjille. Tukiverkko ohjaa myös vertaistukeen yrittäjien stressitilanteissa. Palvelun toteuttajina ovat Suomen Yrittäjät sekä aluejärjestöt.